miercuri, 4 februarie 2015

Se întâmplă prin București. Unde nu miroase a mort


După lectura de ieri a lui Mircea Cărtărescu de la Humanitas Cișmigiu, partea a doua a săptămânii aduce alte întâlniri și evenimente de mai mică amploare, că tot mă plângeam că se întâmplă prea puține prin București.

Joi, citesc în Rocka Rolla Club (Pasajul Englez de pe Calea Victoriei, la nr. 52, vizavi de Novotel) într-o companie eterogenă, în cadrul unui eveniment moderat de Andrei Zbîrnea ("The Good, The Bad and The Handsome", din seria "Meniu a la carte"). Prezentarea pe care mi-au făcut-o îmi zbârlește părul pe mână, promit ca joi seara să fac și să fiu pe dos decât cum sunt descris acolo.

Vineri, în Londophone (Str. Zalomit, nr. 2, lângă Cișmigiu) se adună constănțenii, se lansează antologia Poemarți, se citește și se cântă în cadrul a ceva ce se va chema "Poemarți cu poemuzică".

Sîmbătă continuă Serile Sinapsa (ajunse la ediția a șaptea) organizate de Florin și Diana Caragiu, în subsolul Braseriei Alouette (Str. Bibescu Vodă, nr. 19, la două minute de metrou Unirii).

Duminică începe al XII-lea sezon al Institutului Blecher, cu ediția 99, botezată chiar de autori "Salonul nelansaților". Vor citi la Tramvaiul 26 (Str. Cercului, nr. 6, sect. 2) patru poeți ale căror cărți publicate de CDPL în ultimii ani n-au prea avut noroc.

Așa că se întâmplă lucruri, pe spații mici și în locuri destul de restrânse, dar cu energie bună și, în plus, majoritatea autorilor care vor citi în evenimentele menționate sunt scriitori buni, care au ceva de spus și fac literatura română a momentului. În orice caz, în niciunul din locurile astea nu miroase, ca la Uniunea Scriitorilor, a mort.

Un comentariu:

  1. Multumesc pentru anunt! Sunt multe evenimente interesante. O sa vad cum imi impart timpul sa ajung macar la unul dintre ele.

    RăspundețiȘtergere