luni, 21 octombrie 2019

Veronica Ștefăneț


          Câștigătoarea celei de-a noua ediții a concursului de debut „Max Blecher” este Veronica Ștefăneț. Volumul ei va fi publicat de Casa de Editură Max Blecher și lansat, după cum e obiceiul, la târgul de carte Gaudeamus. Felicitări tuturor celor care au participat, trimițându-și volumele, alegerea nu a fost deloc ușoară. Câțiva dintre ei vor scoate peste nu multă vreme cărți redutabile.
         Astfel, V. Ștefăneț (n. 15.12.1985, Chișinău) este cel de-al șaisprezecelea poet care debutează la CdE Max Blecher și a doua poetă care câștigă concursul, după Ioana Vintilă în 2018 (înaintea lor mai fuseseră în postura asta Matei Hutopila, Anatol Grosu, Florentin Popa, Ștefan Ivas, Ciprian Popescu și Dan Dediu).
         Cred că nu e lipsit de importanță să spun și că Veronica e al patrulea tânăr poet din Republica Moldova pe care îl publicăm din 2012 încoace, și că asta se întâmplă într-un an în care debutează un contingent de autori basarabeni (printre care Artiom Oleacu, Dan Negară, Artur Cojocaru).

Veronica Ștefăneț
portret de Serghei Lebeda

P.S. Le mulțumesc lui Alexandru Vakulovski, Liviu Antonesei și Tiberiu Neacșu pentru sprijinul pe care mi l-au acordat, citind volumele de pe lista scurtă și ajutându-mă să iau decizia finală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu