joi, 19 mai 2016

FIPB VII, DADA 100 & Institutul Blecher


Ieri a-nceput Festivalul Internațional de Poezie București (pornit în urmă cu șapte ani ca Târgul Național al Cărții de Poezie), care a crescut constant, din 2011 aduce și câțiva poeți străini, iar anul ăsta a avut o desfășurare de forțe foarte ambițioasă. Pe lângă recitalurile poeților români invitați (ieri a fost unul la Green Hours, sâmbătă va avea loc tradiționalul Maraton de poezie din Noaptea Muzeelor), organizatorii FIPB au adus la București autori din vreo 20 de țări (lectura celor mai mulți a avut loc azi la BCU), începând cu vedeta programului, sud-coreeanul Ko Un. Mai multe detalii aici.

Treaba mea în ediția de anul ăsta e să prezint și să particip la evenimentul DADA 100, mâine la teatrul Excelsior (str. Academiei, nr. 28, București, la 3 minute de Universitate), alături de Tomomi Adachi (Japonia), Jaap Blonk (Olanda), Jöel Hubaut (Franța), Angelika Meyer (Germania), Enzo Minarelli (Italia) și Hannah Silva (Marea Britanie). Va fi un show de două ore de poezie sonoră, simultană, experimentală și de avangardă” (așa cum scrie în prezentarea evenimentului), iar pentru a vedea ce înseamnă asta va trebui să veniți de la 19.30 la Excelsior.


Iar duminică seara, Institutul Blecher, ediția 129, va încheia, la Tramvaiul 26, festivalul, cu șase poeți tineri (Marius Aldea, Ivona Catană, Mircea Andrei Florea, Anastasia Gavrilovici, Alexandra M. Păun și Horia Șerban) și un special guest star din Statele Unite, poeta Peg Boyers.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu