duminică, 6 septembrie 2009

Despre Anotimp şi un performance

Două cronici la Un anotimp în Berceni: una aparţinându-i lui Emilian Galaicu-Păun, postată mai întâi pe blogul său, acum în "Clipa", nr. 4 / 2009, şi alta a lui Tudor Creţu, care nu se dezminte, în "Orizont", nr. 8 / 2009.
Încă ceva, un fel de performance înregistrat în Noaptea Galeriilor, pornind de la ultimul proiect al lui Gili Mocanu, de la Galeria Point - lihhil.

8 comentarii:

  1. Excelent! Unde apare "Clipa"? Cine-i sunt director, redactor şef? Ce profil are? Literar, mai larg cultural,...metafizic?

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi apropo, revin, ca tot a fost "Un anotimp în infern" una dintre cărţile mele de căpătîi şi- am dat de ea chiar acum o secundă- n bibliotecă: "Un anotimp în Berceni" unde poate fi găsită? La ce librărie? Circulă şi- n provincie?
    Ştiu că asta- i o chestiune delicată, dar înstrăinează- te un pic, te rog să mă ierţi, şi fii agentul ei...căci eu, de fapt, despre ce vorbesc, dacă am citit numai ce este postat aici?

    RăspundețiȘtergere
  3. ai perfectă dreptate. îţi pot spune doar că editura Cartier are o înţelegere cu Cărtureştiul - cel puţin teoretic ar trebui, aşadar, ca UN ANOTIMP... să se găsească în librăriile Cărtureşti. dar adevărul e că am fost acum câteva zile la cele din Bucureşti şi cartea mea nu era... librăria primeşte vreo cinci exemplare, care se epuizează într-o săptămână-două, iar apoi mai trec câteva săptămâni, poate luni, până să ceară/ primească altele. nu înţeleg. mă gândesc însă să fac posibilă cumva (voi vorbi şi cu cei de la editură) comandarea pe internet a cărţii. şi să-ţi vină frumuşel acasă. ce spui? cum sună asta?

    RăspundețiȘtergere
  4. in Tm cartea a fost şi la Humanitas, aşa că ar putea fi căutată şi la ei. dar nu toate oraşele au librării din astea.
    teoretic ar putea fi comandată la www.librarie.net
    nu ştiu de ce nu pot să pun linkul direct.
    din păcate in libăriile on line nu ajung toate cărţile de poezie [şi cred că e vina editurilor, nu a librăriilor]

    RăspundețiȘtergere
  5. Ei, asta ar fi cu adevarat minunat, sa- mi vina cartea acasa. Oricum, eu mai umblu si prin librarii, cind se poate. Macar de-aş reusi cu ambele variante, ca am "clienti" ca sa le dau al doilea exemplar. Iti multumesc pentru raspuns si lui White Noise pentru detalii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi se pare o cu adevărat deosebit acest performance. Felicitări ție pentru interpretare și autorului proiectului pentru idee!

    RăspundețiȘtergere
  7. am văzut azi cartea în librărie, m-am mirat. alte cărţi n-ajung, dar asta da. altceva nu mai ştiu ce să zic.

    RăspundețiȘtergere
  8. mă referam la lihhil, desigur. mă sperie un pic experimentele de tipul ăsta.

    RăspundețiȘtergere