vineri, 15 iulie 2022

Concursul de debut în poezie „Max Blecher”, ediția a XII-a

 


I-am dat drumul acum o lună. Este a douăsprezecea ediție a concursului de debut pe care Casa de Editură Max Blecher îl organizează, cu doar câteva luni înainte să împlinească 12 ani. Urmarea celor unsprezece ediții precedente a fost publicarea a unsprezece cărți în care, alături de cei care au alcătuit de-a lungul vremii juriile concursului, am crezut. În 2015 premiul nu a fost acordat, iar în 2020 au fost doi câștigători. Sper ca și în 2022 să publicăm un poet sau o poetă care să fie cel puțin la nivelul celor de până acum (Matei Hutopila, Anatol Grosu, Florentin Popa, Ștefan Ivas, Ciprian Popescu, Dan Dediu, Ioana Vintilă, Veronica Ștefăneț, Mircea Andrei Florea, Dumitru Fanfarov, Adelina Pascale).

Adresa de e-mail la care cărțile vor fi înscrise este:
debut@maxblecher.ro.
Data limită de trimitere este 15 septembrie 2022.

Condiția principală de participare este să nu fi debutat în volum.
Nu există limită de vârstă pentru înscriere.
Cartea propusă poate fi trimisă într-un singur fișier, în orice format de tipul .doc, .docx, .rtf sau .pdf. Nu există condiții în ce privește fontul ales pentru paginare.
Este obligatoriu ca fiecare „manuscris” să aibă o întindere suficientă pentru a constitui, de sine stătător, un volum tipărit (ne-am dori să publicăm o carte de 60-90 de pagini — nici plachetă, dar nici tom).
Nu este necesară ascunderea identității autorului. Participanții pot folosi adresa personală de e-mail pentru înscrierea în concurs.
Acele manuscrise care nu conțin diacritice vor fi eliminate din concurs.

Cartea câștigătoare va fi anunțată în octombrie și va apărea în a doua parte a lui noiembrie 2022.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu