marți, 25 mai 2021

Îmbălsămatul lovește din nou

 

Fiindcă ăsta îi e caracterul scârnav, Nicolae Manolescu pregătește pe careva dintre cei care-i poartă țucalul să pună satrap la revista „Steaua”. Ruxandra Cesereanu, redactor-șef acolo, îl incomoda că nu râde la glumele lui, așa că ce s-a gândit îmbălsămatul de la Vernescu? Încurajat de frumosul exemplu de acum câteva zile al colegului Lukașenko, a deturnat puțin avionul ca să dea jos bampira de la publicația clujeană.
Reamintesc, pentru cei care au deschis aparatele mai târziu, că Nursultanul ăsta local e de 16 ani președintele Uniunii Scriitorilor, pe care a-ngropat-o, dar încă taie și spânzură înconjurat de supuși sus-puși de calitatea morală a unor Chifu, Vosganian, Lavric (detașat oleacă-n Parlament), Mihăieș, Voncu sau Cristea-Enache, care, cel puțin până la pandemuie, îi purtau moaștele prin țară ca Sfintei Parascheva.
Eu am combătut vreo trei-patru ani, dar am luat o pauză, că n-aveam nimic de câștigat din asta, în plus vrând să construiesc pe cont propriu o alternativă la prosteala asta dusă-n derizoriu de un boșorog pervers. Dar uite că unii chiar au de pierdut. Și nu mai e vorba doar de cei dați afară din Uniune pentru delict de opinie, în tăcerea asurzitoare a mii de colegi.
Ca să dau un exemplu în legătură cu coloana vertebrală a scriitorului român: în 2015 am pornit un Grup de Reformă a USR și am redactat împreună cu Andrei Terian un program cu propuneri punctuale pe care l-au semnat vreo sută de scriitori. La câteva zile după ce am lansat public scrisoarea, unul dintre ei mi-a scris să-i scot numele de pe orice listă, propunere sau protest anti-Manolescu. L-am văzut după nici o lună în niște poze la mare prin Bulgaria, unde participa la Turnirul poetic dintre două filiale ale Uniunii... Acum îl observ pe același omuleț strigând că e incredibil ce i se întâmplă Ruxandrei Cesereanu. Of of of, unele tare nu vor dispărea niciodată prin părțile astea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu