vineri, 31 martie 2017

Institutul Blecher 148




Clubul de lectură Institutul Blecher vă invită, duminică, 2 aprilie 2017, de la ora 19, în Tramvaiul 26 (strada Cercului nr. 6, sect. 2, București), la întâlnirea cu Iris Nuțu și cu poezia ignorată mai bine de două decenii a scriitoarei Judith Mészáros. În cadrul întâlnirii se va citi din selecția de poezii mészárosiene apărută în numărul 18 al revistei „Poesis internațional”. 


„Una dintre prezențele poetice cele mai semnificative era, la începutul anilor ‘90, Judith Mészáros. Născută la Salonta, în 1961, și licențiată în matematică, autoarea s-a afirmat cu două volume de versuri: Îngeriada (1993) și We all live in a yellow submarine (1994). După apariția acestor cărți, care impuneau o voce poetică de o rară forță și autenticitate, Judith Mészáros, ființă misterioasă, pe care puțini dintre colegii ei întru literatură se pot lăuda că au văzut-o în carne și oase, a dispărut pur și simplu, transformându-se, odată cu trecerea anilor, în legendă. Numele ei merită cu siguranță să fie readus din când în când în actualitate.” (Octavian Soviany)

Iris Nuțu (n. 1996) este absolventă a Colegiului Național „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț și studentă a Facultății de Litere din București, secția Literatură universală și comparată. A publicat proză și poezie în câteva reviste și pe site-urile SUBCAPITOL și Dissolved Magazine.


Good cop: Miruna Vlada
Bad cop: Claudiu Komartin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu