sâmbătă, 26 septembrie 2015

Institutul Blecher 108Clubul de lectură Institutul Blecher vă invită, duminică 27 septembrie 2015, de la ora 19:30, în Tramvaiul 26 (strada Cercului nr. 6, sect. 2, București), la întâlnirea cu poeții Nikola Madzirov (Macedonia) și Glen Calleja (Malta).

Nikola Madzirov (n. 1973) este poet, editor, eseist și traducător și provine dintr-o familie de refugiați în urma Războaielor Balcanice. A debutat în 1999 cu două volume de poezie premiate, Zaklučeni vo gradot (Blocat în oraș) și Nekade nikade (Undeva nicăieri). A mai publicat antologia Vo gradot, nekade (În oraș, undeva, 2004) și Premesten kamen (Piatra strămutată, 2007), pentru care a primit Premiul „Hubert Burda”. Poezia sa a fost tradusă în 30 de limbi, fiind publicată în volum în Croația (2009), Irlanda (2010) și Germania (2011). Tot în 2011, editura americană BOA i-a publicat antologia Remnants of Another Age, cu o prefață de Carolyn Forché. Locuiește în Macedonia.

Glen Calleja este poet, performer și scenarist și scrie în principal în limba maternă, malteza, dar a publicat, de asemenea, literatură scrisă în limba engleză. Interesat de proiectele care implică colaborări cu diverși alți artiști, Calleja este absolvent de psihologie și filosofie și a lucrat ca jurnalist, scenarist și PR. Este cofondatorul AWL, un grup independent care are în centrul preocupărilor sale poezia și abordările interdisciplinare ale discursului poetic. Calleja a fost implicat în proiecte precum The Depot of Living Things (2009) și TKEĊNIR: kitchen work (2010-2011). Volumul de poezie Kull flghaxija kif mal-ghabex tnin u tmut sahhet il-jum (2014) a fost scris în urma unor interviuri cu persoane suferind de cancer. În 2015 are un turneu de lecturi în patru orașe din România, sub titlul Outstaring Truth, rescrierea în limba engleză a cărții apărute anul trecut în Malta.


Moderatori: Claudiu Komartin și Tiberiu Neacșu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu