duminică, 1 noiembrie 2015

Poemul săptămânii: Ion Stratan


Acum exact o lună, Ion Stratan ar fi împlinit 60 de ani. Cu mai puțin de două săptămâni în urmă a avut loc comemorarea sa, la zece ani de când a trecut dintre noi, în urma unei morți violente, decizia lui de a-și lua viața lăsându-ne pe toți să plutim pentru câteva clipe într-un hău de însingurare și de reflecție înlăcrimată. Pentru Mariana Marin, Ion Stratan, Alexandru Mușina, Traian T. Coșovei, Ioan Flora, Andrei Bodiu, dar și Aurel Dumitrașcu, Cristian Popescu, Iustin Panța, Constantin Virgil Bănescu, George Vasilievici, dispăruți atât de tineri, am pornit rubrica din Gazeta de Constanța, arătând că poți reuși să-i readuci în văzul lumii pe cei care nu mai sunt prin ceea ce au lăsat, și că astfel ei sunt la fel de vii ca noi, ăștia de-acum, ce încă dăm din mâini și din picioare.

Ion Stratan

3 comentarii:

  1. mă surprinzi de fiecare dată! ai avut o iniţiativă foarte bună când te-ai gândi să porneşti rubrica! prin ea, readuci la viaţă scriitori de valoare! felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu-i readuc eu la viață, ei trăiesc prin ce au lăsat. nu am avut pretenția că voi resurecta pe cineva, încerc doar să mențin pentru încă o clipă memoria fragilă a unor lucruri

    RăspundețiȘtergere
  3. înțeleg! asta am vrut să spun şi eu. te felicit încă o dată!

    RăspundețiȘtergere