miercuri, 13 iulie 2016

Festivalul de poezie și muzică de cameră de la Bistrița (ediția a VIII-a)


Capitala poeziei e din nou, începând de mâine, pentru patru zile, la Bistrița. Programul e plin și foarte generos, implicând nu doar poeți, muzicieni și perfomeri, ci și o foarte bună prozatoare de după 2000 (Ioana Bradea), edituri, reviste și librari... În ce privește editurile, țin să spun că, pe lângă Charmides, Cartier sau Max Blecher, care au deja un portofoliu și o activitate constantă în ultimii ani, am câștigat-o de partea poeziei și pe Ana Nicolau, care conduce o editură cunoscută și cu tradiție, Nemira: probabil că la Bistrița se va dezvălui (că tot va fi și Svetlana Cârstean acolo) ce proiect de poezie contemporană vor porni în curând împreună sub stindardul Nemira.
Tot la Bistrița vor fi și Gheorghe Erizanu și Emilian Galaicu-Păun de la Cartier, ce vor veni cu primele patru titluri dintr-o nouă colecție, care începe în forță. Sunt bucuros ca de o reușită personală că antologiile din Alexandru Mușina, Andrei Bodiu, Benjamin Fundoianu și Radu Vancu vor fi în premieră arătate la acest festival. Acolo unde Ioan Es. Pop va lansa (la Charmides, de data asta) un volum așteptat, despre care se vorbește deja ca despre una dintre vedetele anului 2016.
Despre Institutul Blecher (ediția 132) voi spune mai multe peste două zile, ca să nu mă lungesc prea mult. Va fi sâmbătă și va citi din recenta lui carte de la CR bistrițeanul Alex Văsieș, invitatul invizibil al acestei ediții fiind Andrei Bodiu, cu antologia de care m-am îngrijitOameni obosiți (Cartier, 2016), care sunt sigur că îi va face dreptate unui poet foarte bun.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu