vineri, 15 iulie 2016

Astăzi și mâine, la Bistrița


După deschiderea de ieri a festivalului, în cadrul căreia au citit la Sinagogă poeții Lidija Dimkovska, Andrei Doboș, Hilà Lahav, Răzvan Țupa, Emilian Galaicu-Păun, Alina Purcaru și Virgil Mihaiu și au concertat Dora Bruck, Marina Minkin, Alessandro Andriani și Giorgio Mateolli, astăzi avem așa:

* dimineață, de la 11, în Plan B, un dialog cu poeții americani Ward Tietz, Leonard Schwartz și Tara Skurtu, moderat de Radu Vancu, la care participă ca traducător și Florin Bican;

* între 16.30 și 17.30, la Galeria „Arcade 24”, vernisajul expoziției Haute couture / Haute culture de Ion Barbu și lansarea cărții-album Sticle pentru minte, inimă și literatură, o antologie sui-generis de poezie olografă românească pusă în capodoperă de Mihai A. Barbu și Ion Barbu (editura Charmides, 2016)

* de la 18.30, înapoi la Sinagogă, concert de jazz (Duo MIKUTZ) și lecturile poeților Matthew Sweeney, Ernest Wichner, Tara Skurtu, Ion Mureșan, Teodor Dună, Alina Aliteea Tite, Andy Fierens și Ward Tietz.

Sâmbătă, între discuția cu prozatoarea Ioana Bradea (de la 11 în Plan B) și lecturile de seara de la Sinagogă (Ioan Es. Pop, Aleš Mustar, Ștefan Manasia, Elena Medel, Alex Văsieș, Florin Bican, Nadja Küchenmeister, Leonard Schwartz), avem între 16.30 și 18 ediția 132 a Institutului Blecher, cu Alex Văsieș, care citește la 6 ani de la prima ediție a clubului de lectură care s-a ținut la Bistrița (pe atunci în Cafeneaua Class). Alex avea 17 ani și citea împreună cu Ioana Bradea, acum va veni cu poeme din recenta Instalația, iar alături de el va fi antologia postumă a lui Andrei Bodiu, Oameni obosiți, care tocmai ce-a apărut la Editura Cartier, iar Gheorghe Erizanu a venit personal cu ea (și cu celelalte trei titluri ale colecției) de la Chișinău. Sper să citim, cât mai mulți dintre cei prezenți la Institutul Blecher, din frumoasele poezii ale lui Andrei.

* În program mai apare și informația că, de la ora 22:30 până la ziuă (!), în Pub Corso Café, va fi o seară cu performance-uri, jam session & open mic, ceea ce sună foarte sexy (protagoniști: Andy Fierens, Claudiu Komartin, Hilà Lahav, Virgil Mihaiu, Ward Tietz, Svetlana Cârstean).



Andrei Bodiu, Oameni obosiți.
Poeme alese de Claudiu Komartin
(Editura Cartier, 2016)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu