vineri, 12 martie 2010

Alice in Wonderland (Tim Burton, 2010)

Am fost la Alice în Ţara Minunilor şi încă mă-ntreb ce au făcut din Alice.
Şi ce s-a întâmplat cu Tim Burton, un regizor ale cărui filme, de la Edward Scissorhands încoace, mi-au plăcut tare mult.
Dar Hollywoodul ăsta, cu cinismul şi efectele lui speciale...

10 comentarii:

  1. Pare mai degraba un fel de sequel al clasicului Alice in Wonderland. Mă așteptam la o poveste mai ciudată, dar fiind mixul de Alice si Burton. Dar nu pot spune ca nu mi-a plăcut, a nice enjoyable story care nu bântuie noaptea... ca alte filme a lui Burton.

    RăspundețiȘtergere
  2. un sequel cu sechele. m-a dezgustat finalul cinic, atunci când Alice îi spune bietei mătuşi visătoare "ar trebui să te cauţi la cap, mamaie", după care începe să dea lecţii pe-acolo şi se apucă de afaceri cu moşu' ăla care o ia în biroul lui doar ei doi... iar după aia, cu plecatul în china. e penibil, zău, s-a văzut acolo cât de tare le ţâţâie fundul americanilor de expansiunea Chinei. pun pariu că vor apărea referinţe la China în tot mai multe filme hollywoodiene...

    RăspundețiȘtergere
  3. Și dacă stai să te gândești tehnologia 3D este destul de primitivă încă, personajele care nu sunt în prim plan par a fi din carton. Va trebui să mai așteptăm vreo 5 ani să vedem un film 3D în adevăratul sens al cuvântului. Iar ca să vedem o producție hollywoodiană bună va trebui să așteptăm... mult și bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. da, e cam tras de par sfarsitul, ai dreptate :)

    RăspundețiȘtergere
  5. m.ati descurajat, vroiam sa-l vad...

    RăspundețiȘtergere
  6. Deci se pare ca nu ti-a placut de Alice :D (in varianta lui Tim Burton) :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Miruna, poate tie iti va placea filmul si vei veni cu o opinie incurajatoare :)

    RăspundețiȘtergere
  8. doar finalul v-a dezgustat? pe mine cel mai mult m-a deranjat ca burton a incercat sa dea sens nonsensului, ca l-a confiscat pe carroll servindu-ne cel mai banal cliseu hollywoodian de confruntare bine-rau, care n-are nicio legatura cu lipsa totala de moralism a povestii originale. si, cu mici exceptii, nici macar n-a facut-o bine, totul, de la muzica la povestea in care a inramat visul, pute a cliseu demult expirat

    RăspundețiȘtergere