joi, 7 august 2014

Sibienii au Artmaniere



La Sibiu, începând de azi, Festivalul ARTmania. În cadrul lui, prin eforturile lui Vlad Pojoga (care strânge iar grupul Zona nouă, într-un fel de aniversare de patru anişori) şi cu sprijinul Bibliotecii Astra, mai multe evenimente, cu invitaţi din România şi din Spania (Luna Miguel se întoarce la locul faptei), astfel:

* joi, 7 august, de la ora 18, în Cafeneaua Geea (Str. Avram Iancu, nr. 4) citesc poeţii sibieni Radu Vancu, Teodora Coman, Daniel Coman, Andrei C. Şerban şi Sânziana Şipoş (ultimii trei din Zona nouă).

* vineri, 8 august, de la ora 15, în noua librărie Habitus din Piaţa mică, o prezentare a celui mai recent număr din "Zona nouă" (2/20124) şi o lectură de poezie în spaniolă şi română din câţiva poeţi tineri spanioli publicaţi în nr. "Zona nouă", nr. 1/2014. Participă Radu Vancu, Luna Miguel, Vlad Pojoga, Claudiu Komartin.

* vineri, 8 august, tot în Habitus, de la ora 17, citesc poezie împreună cu Luna Miguel, Vlad Pojoga şi Cătălina Stanislav.

* sâmbătă 9 august, la librăria Humanitas (str. Nicolae Bălcescu, nr. 16), de la ora 15, masă rotundă despre direcţiile actuale în publicistica literară, cu Luna Miguel & co.; moderator: Dragoş Varga.

* sâmbătă, 9 august, la Habitus, de la ora 17.30, lecturi Vlad Drăgoi, Florentin Popa, Aleksandar Stoicovici, Bogdan Federeac + o prezentare a volumului Trups, heroes & love songs (Casa de Editură Max Blecher, 2013) de Florentin Popa.

* duminică, 10 august, în cafeneaua Geea, la 11 dimineaţa, trei poete sibiene: Rita Chirian, Krista Szöcs şi Ioana Vintilă, alături de suceveanca Anastasia Gavrilovici şi de Amalia Cernat (din Bucureşti).

Performance-uri între concerte, în spaţiul Cărtureştiului de la Vampires' Den (ştiu, sună periculos, şi chiar va fi): vineri de la 19.30, Vlad Pojoga şi cu mine, de la ora 21, Luna Miguel şi Cătălina Stanislav; sâmbătă, de la ora 21, Krista Szöcs şi Aleksandar Stoicovici şi de la ora 22.30, Vlad Drăgoi şi Florentin Popa.

La aşa congregaţie, se va lăsa, probabil, cu spitalizări.

Zona nouă, nr. 2 / 2014

5 comentarii:

  1. La mulți ani, Claudiu! Am observat urări pe Rețeaua Literară, datând de prin 2012. 7 august., so.
    Având în vedere commenturile mele recente, consideră-mă un fel de junghi constructiv degrabă autoeducator în ale poeziei actuale, cu sediul personal în Dristor. La un anotimp distanță de Berceni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca de la un bercenar la un dristorian: îţi mulţumesc pentru urări.

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani, Claudiu! :) Cu scuze de intarziere - sper ca se accepta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sigur că da! ce mă bucur că ne mai găsim prin lumea asta mare :)

      Ștergere
  4. atîîîît !

    pizdos!

    (îmi dau șapca mai pe spate și fac ștrengărește cu ochiu)

    sibiu, y u so far :( tare mi-ar fi plăcut să văd performansu „Flo Popa vs Vlad Drăgoi”

    RăspundețiȘtergere