marți, 18 ianuarie 2011

Înfrângerea "golanilor"

A murit Cristian Paţurcă, unul dintre simbolurile Pieţei Universităţii din '90 şi autorul "Imnului golanilor". A murit în sărăcie, suferind de o boală eradicată de ani buni în lumea civilizată. O parte dintre tinerii protestatari de atunci au emigrat, o alta îşi trăieşte, ca Paţurcă, înfrângerea, într-o lume pe care nu au putut să o schimbe.

Bine aţi venit în România.

4 comentarii:

  1. Este incredibil!!! A murit Paturca, in timp ce marele macelar Ion Iliescu traieste bine-mersi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Câtă tristeţe...
    Citesc că a murit singur, chiriaş într-o garsonieră. Eu îl ştiu ca locuitor pe Dr.Lister nr.60 (în '93 încă locuia acolo), într-un apartament dintr-o casă cel puţin cumsecade. Vecinii mai vârstnici povesteau fel de fel de scene cu acest copil teribil,amuzante şi adevărate pentru cei înţelepţi,contra celor neînţelepţi.
    Da, era un romantic, cum spune domnul Emil Constantinescu.
    Eu îi sunt recunoscătoare pentru verile în care acordurile lui de chitară sau muzica foarte bună pe care o asculta intra şi pe ferestrele caselor din împrejurimi.
    Nu ştiu să cânt ca să spun cât îmi pare, cât îmi pare de rău
    ...

    RăspundețiȘtergere
  3. cu ceva timp in urma a fost evacuat din casa de pe Lister, l-au dat si pe realitateaproteveantenaunu, in ajun de alegeri, parca. a murit boschetar (el s-a portretizat, lucid si precis, asa) in timp ce slugile lui iliescu (se includ intelectualii asa-zisi ai lui Basescu) se lafaie in conace si-si inventeaza origini onorabile. un om batran si fara iluzii a spus candva ca victoria sau infrangerea sunt decise de jocul circumstantelor, asa ca nu trebuie sa ne gandim la un rezultat care e determinat, fundamental, de noroc.

    RăspundețiȘtergere