marți, 3 iulie 2012

Nacht und Nebel


Actuala Putere a uitat foarte repede că nu dragostea românilor față de PSD sau PNL, Victor Ponta sau Crin Antonescu, i-a adus în poziția de a răsturna stupida guvernare Boc și de a câștiga alegerile locale, ci sila oamenilor de guvernarea președintelui Băsescu și a grupării sale. Ceea ce se întâmplă azi e una dintre cele mai triste manifestări de iraționalitate și de dispreț față de principiile democratice. Dacă useliștilor le va ieși până la capăt acest asalt asupra puterilor statului, vom privi cu nostalgie atât puhavul regim Năstase, cât și derapajele deprimantei perioade băsesciene. În orice țară normală, graba din aceste zile a clicii Antonescu-Ponta (foarte asemănătoare, în acest moment, cu practicile antidemocratice ale lui Viktor Orban, politician atât de disprețuit de V. Ponta) îi va costa pe aceștia foarte scump, categoric mai mult decât sinuciderea butaforică a domnului Năstase. Mi-e teamă însă că alunecarea ireversibilă a României a început. Nu mai sunt deloc sigur că vreau să trăiesc într-o asemenea țară.

12 comentarii:

  1. da, nici eu. si numai despre asta am vbit azi cu prieteni, colegi. unde sa plecam, cum sa facem, cum sa ne organizam
    asteptam sincer de la tine sa postezi asta, sub o forma sau alta, pt ca nu stiu cum dar ramasesem cu impresia ca taci si-ti razi in barba manzeste

    totusi nu compara boc cu nimic, boc a fost cel mai bun prim ministru post 89. si nici pdl cu ce fac astia acum. astia practic la nici 1 luna de la autoinstaurare au comis abuz dupa abuz, zilnic. nici macar ei insisi n-au facut asa pe vremea lui nastase, cand oricum era haiducie si toti erau obligati sa joace dupa cum cantau ei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "boc a fost cel mai bun prim ministru post 89", zice m.

      e de departe cea mai amuzanta enormitate auzita in ultimele zile.

      Ștergere
  2. de ce sa nu protestam in loc sa o luam la picior spre o tara careia nu-i apartinem?
    de ce sa nu ne spunem punctul de vedere, in loc sa o tulim lasand totul in urma?
    unde ne e patriotismul, mandria de a fi roman, curajul de a lupta pentru propriile idealuri?

    RăspundețiȘtergere
  3. Doar nu vreti sa-l sustineti, implicit, pe Basescu. Chiar nu va spune nimic faptul ca actualul presedinte seamana atit de bine cu Smeagol?
    Tot ce este rau in lumea romaneasca (incepind cu degeneratul tupeist de Boc care intr-o lume normala ar fi trebuit sa ramina la coasa sau la alte munci ale cimpului)si cu toate masurile genocidale impotriva poporului roman i se datoreaza monstrului de Basescu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mă cam sperie discursul ăsta. cred că așa a început și-n Salem isteria

      Ștergere
  4. de ce ""stupida guvernare Boc"?!

    RăspundețiȘtergere
  5. in romania si in europa. e drept ca nu ma uit la antene, poate d-aia mi-a scapat esentialul. in schimb, ma uit si pe la vecinii nostri europeni, cum ar fi ungurii, bulgarii, grecii. lucrurile se judeca in context, ca doar nu suntem japonia jefuita de boc, ci o tara rurala care nu e in stare sa-si produca nici cartofii necesari. eu ma minunez cum de nu suntem in faliment.

    cand faci afirmati d-astea, tre' sa aduci si argumente. 'stupida guvernare' nu inseamna nimic. insira masurile stupide care au franat minunata economie a rrominiei.

    RăspundețiȘtergere
  6. pai d-aia sunt in colaps, ca au umflat salariile si pensiile peste posibilitatile lor economice. las' ca le rezolva doctorul ponta pe toate, ii face indrumatorul lui un plan de redresare economica sa ne intoarcem la bunastarea 2000-2004.

    RăspundețiȘtergere
  7. dacă m-aș fi uitat la televizor mai mult de câteva minute o dată la câteva zile, aș fi știut despre ce vorbești, dar, iartă-mă, antenele sau b1tv nu sunt în bibliografia mea. dacă vrei să discutăm la un alt nivel, o putem face. însă dacă vrei să vii cu toată propaganda portocalie pe blogul ăsta, chiar nu ți-ai găsit momentul, locul sau omul... lucrurile se judecă în context, da, nimeni în țările menționate de tine nu a tăiat salarii și pensii cum a făcut guvernarea Băsescu. și știi de ce au făcut-o, sper. fiindcă erau incapabili să facă ceva ca economia să meargă. să vină mai mulți bani către stat. așa că au lăsat FMI-ul să-și facă pantofii cu românia. prin măsurile luate, i-au umilit pe profesori, pe polițiști, pe doctori, la rând. sărăcindu-i și mai tare. oamenii trăiesc prost. poate nu se vede asta pe la terase și-n cluburi, dar realitatea e deprimantă. du-te puțin pe la țară. dar ce zic eu de țară, și-n orașe mai mici poți citi ziarul doar la bibliotecă. iar la televizor e domnu' Dan, confident și flatteur al maselor...
    mulliganoglu, dacă tu personal nu ai de-a face cu bugetarii - sau cu bătrâni care primesc 400 de lei pe lună, sau cu tineri care pleacă din țară de cum au terminat studiile, că doar n-or fi cretini să stea aici pe salarii de referenți și juniori eterni -, nu înseamnă că închidem ochii la dramele acestor oameni. de care PDL, ca și PNL, ca și PSD, ca și UDMR sunt responsabile

    RăspundețiȘtergere
  8. nu ar trebui sa-ti bati capul sa-i raspunzi lui mulliganoglu. e un troll. cam nepoliticos de felul lui.

    RăspundețiȘtergere