joi, 17 septembrie 2009

Institutul Blecher

Acum nouă zile s-au împlinit o sută de ani de la naşterea lui Max Blecher. N-am auzit vorbindu-se prea mult despre ceea ce pentru mine e o aniversare importantă. (Nici nu am citit nimic edificator în sensul ăsta.) Aşa că m-am hotărât să pornesc o serie de întâlniri şi lecturi (evit să-i spun cenaclu fiindcă va fi, cred, ceva mai mult - şi mai proaspăt - de atât), în condiţiile în care prin Bucureşti nu prea se mai întâmplă nimic interesant. Pentru a ne aminti de un scriitor exemplar (şi, mai ales, pentru ca cei care încă nu l-au citit să o facă!), se va numi "Institutul Blecher". Prima ediţie va avea loc duminică, detaliile sunt scrise pe afişul de mai jos (pentru care îi mulţumesc Anei Toma), şi-i va avea ca invitaţi pe Dan Coman şi Sorin Despot. Sunteţi aşteptaţi.


8 comentarii:

  1. Frumos, decât că nu e botoşănean, ci romaşcan. A trăit, cât a trăit, în Roman. Botoşănean e Sociu...

    RăspundețiȘtergere
  2. In "Observator cultural" de saptamana asta s-a scris ceva, ceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Blecher a scris FOARTE BINE,in Germania este extrem de bine receptat si tradus. Ma bucur mult sa aud ca nu se pierde.
    anni-lorei

    RăspundețiȘtergere
  4. Am preluat informatia si am postat-o si eu. Voi incerca sa fiu acolo.

    RăspundețiȘtergere
  5. Astazi am citit in MOZAICUL nr.8- 2009 doua texte cel putin utile despre Max Blecher.
    Demne de interes in aceeasi revista sunt poemele lui Constantin Virgil Banescu şi Constantin Acosmei, locatari si ei, temporeli, ai acestui blog.
    Multumiri gazdei!

    RăspundețiȘtergere
  6. incepi sa ma cam enervezi amice !
    ca n-ai pomenit absolut nimic de partenerii media fara de care probabil in subsolul ala de la Dharma te-ai fi bulucit de unul singur...

    RăspundețiȘtergere
  7. institutul blecher are un sediu? sau e tot o forma fara fond?

    RăspundețiȘtergere
  8. claudiu komartin- un minor dintre mii de diletanti! esti prea slabut,komatine,sa reprezinti ceva in literatura...unul dintre...

    RăspundețiȘtergere