Istanbulul e gigantic. O lume. Mai mult nu prea îmi vine să spun după zilele aiuritoare pe care le-am petrecut în acest oraş care face sinteza dintre orient şi occident, vechi şi nou, istorie şi modernizare etc. Am avut o lectură, la Centrul cultural "Nazim Hikmet", am citit două poeme în română şi engleză, iar prietenul Gökçenur Çelebioglu a citit traducerile în turcă. A urmat o seară pe un vapor care a tăiat Bosforul înainte şi-napoi şi alte două seri în strălucitorul Taksim (şi încă o dovadă că Istanbulul e un mare oraş - nu are un singur centru, ci mai multe). Am trecut pe la târgul de carte (cu geamănul său, un târg de artă destul de modest). La urmă, despărţirea de colegii din Word Express, alături de care am învăţat câteva lucruri şi, deşi obosiţi frânţi, am găsit aproape zi de zi prilejurile să ne bucurăm laolaltă. Iată-ne:
Efe Duyan (Turcia)
Milan Dobricici (Serbia), Adisa Basici (Bosnia-Herţegovina)
Igor Isakovski (Macedonia)
Marco Pogaciar (Croaţia), Mirt Komel (Slovenia), Ognien Spahici (Muntenegru), Owen Martell (Ţara Galilor)
Cl.K., Ivan Hristov (Bulgaria)
Ivan Hristov, Milan Dobricici, Adela Greceanu, Gökçenur Ç., Cl. K.
foto: Anahit Hayrapetyan (Armenia)
ma bucur claudiu ca ai trait senzatia de "infratire" balcanica. e un sentiment ciudat sa vezi cate avem un comun cu toti acesti oameni, atat de sensibili si atat de aparte. si eu trec prin astfel de stari acum, deci empatizez. ma bucur pentru tine si pentru adela.
RăspundețiȘtergerePS mai scrie mici analize de mentalitate ca in postarea trecuta (cu nationalismul grecesc) ti-a iesit ceva f interesant.
Când te gândeşti cât trebuia s- aştepte cititorul de- altă- dată ca să iasă de sub tipar o "însemnare a călătoriei", ţi se pare foarte, foarte plăcut şi ciudat să trăieşti în secolul 21, la numai câteva ore de mâna scriitorului care tasteatează, de cum zâmbeşte, oriunde s- ar afla cu Word Expres şi- ai lui călători!
RăspundețiȘtergereXXM
mă bucur să pot împărtăşi...
RăspundețiȘtergere