luni, 12 august 2019

„Orgi și altare demontate”: Constantin Abăluță la Muzeul de Artă Recentă




Miercuri 14 august, la Muzeul de Artă Recentă (Bd. Primăverii 15, București), continuă întâlnirile cu și despre poeți (și legăturile lor cu celelalte arte), după cele din lunile trecute care i-au avut în centru pe Angela Marinescu & Mariana Marin („Gorgonă sau înger. Satul prin care mă plimbam rasă în cap”, pe 24 aprilie), Leonid Dimov & Florin Pucă („Cu Leonid Dimov și Florin Pucă în Eleusis și Oniria”, pe 18 mai) și Sorin Gherguț în dialog cu Dan Popescu („Ce este, este destul de complicat”, pe 22 iulie).
Întâlnirea cu C. Abăluță va fi nu doar despre poezia sa din cei cincizeci și cinci de ani de la debut, ci și despre activitatea discretă, dar foarte serioasă, de grafician (nu prea se știe că Abăluță a creat în anii '70 cărți-obiect foarte speciale și că și-a „montat” cap-coadă majoritatea volumelor, ilustrate chiar de el, cu tot felul de experimente vizuale care îi completează de minune explorările poetice).
Titlul întâlnirii este dat de antologia pe care i-am editat-o și prefațat-o, „Orgi și altare demontate. Poeme alese (1968-2018)”, ce va apărea la începutul toamnei la Editura Cartier.
Plănuim o serie de evenimente lunare la Muzeul de Artă Recentă, pentru care am propus titlul „Poezie, MARe ți-e grădina! Cuvânt și imagine la Muzeul de Artă Recentă”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu