marți, 15 ianuarie 2013

Salonul de literatură zero+


Miercuri, 16 ianuarie, de la ora 18, voi fi la Iași împreună cu proaspătul câștigător al Premiului Național "Mihai Eminescu" Opera prima pe 2012 (adică Anatol Grosu), la cea de-a șaptea ediție a Salonului de literatură zero+ moderat de Liviu Antonesei, Mirel Cană și Șerban Axinte. Vor citi Ioana Miron și Bogdan Federeac.


5 comentarii:

  1. Te salut, poate esti interesat de ceva povestiri cu accente fantastice.
    Spor la literatura.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru activitatea pe care o desfasori. Vreau sa te intreb ceva : ce parere ai despre Gala Tinerilor Scriitori 2013? Mai exact, despre persoanele/cartile selectate?
    Mi se pare ca s-a ajuns dureros de departe cu gastile din literatura romana. Tu cum vezi chestiunea? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. mulțumesc.

    în legătură cu premiile, cu riscul de a părea cinic, voi răspunde simplu că, după mine, nici nu a fost vreodată altfel. "dureros" e în măsura în care o iei personal. sau dacă pui la suflet mișculațiile din jurul literaturii (curate sau nu, legitime sau dimpotrivă), uitând că, de fapt, ceea ce iubim & valorizăm (și ne face să purtăm acum această discuție) este - și trebuie să rămână - literatura. găștile sunt urâte, în orice epocă, mai ales într-una ca a noastră. dar nu ele scriu literatura, nu o legitimează, nu o fac mai durabilă dacă ea nu-i bună. iar asta se vede imediat, oricâte premii ai inventa și oricâți bani ai păpa sau spăla pe festivități și gale

    RăspundețiȘtergere
  4. Coteriile vor exista mereu, mai ales in mocirla noastra balcanica. Dar asa-i, pana la urma, importanta e literatura, nu jocurile de culise, nu intrigile de dupa cortina.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru raspuns! Si pentru ca sunt de acord cu tine in ultima fraza pe care ai zis-o, intrebarea care se pune e cum facem sa decelam valorile reale? Doar nu cred ca solutia este sa asteptam posteritatea sa confirme care scriitor, care critic, care carte. Bine, avem si varianta alegerilor personale. Personal, ma deranjeaza sa vad critici angajati ca PR ai unor edituri potente care lauda produsul respectiv. Ma deranjeaza sa vad prieteni sau colaboratori de asociatii, reviste, bloguri premiati de prieteni cu functii oficiale in structurile scriitoricesti. Sau cum edituri de casa ale USR devin promotorii unor autori considerati din start buni. E trist si descurajant ; descalificant pentru literatura romana, autocanibalizanta. Faci deja un lucru bun delimitandu-te de chestia asta ; daca ai timp si energie, continu-o ; largeste-ti aria de cuprindere,"consacrand" scriitori exilati de fenomenul de care vorbeam. Succes!

    RăspundețiȘtergere