Poezia e forma de rezistență a unui koala față în față cu buldozerele trimise de Corporație.
vineri, 18 ianuarie 2013
Cum s-a văzut întâlnirea de la Iași
Cam așa, pentru început. La primăvară urmează, dacă lucrurile vor merge cum plănuim, o ediție a Institutului Blecher împreună cu Salonul de Literatură Zero + în dulcele târg (din care glodul se va mai retrage, sper, până atunci).
urasti noroiul nu-i asa? si gloata de prostime in care iti pierzi pantofii lacuiti printr-o padure ai vrea sa treci nestingherit de crengi uscate cate poeme nu s-au scris la gura sobei? intr-o lume inghesuita de preoti azi nu s-ar mai vorbi de sacrificii si tunul fara carne ar fumega a gol in lipsa glodului Itzama ar fi uitat a scrie iubeste „prostii din care viata musca pana la os” iubeste glodul in care te afunzi sa-ti faca mina vene pe hartie *** (marca de timbru pentru om citesc in tot ce tu ai scrie)
P.S.: Am fost incantata de lectura ta prezentata la Iasi. Cu glod sau fara, speram sa revii.
mereu când spun "glod" mă gândesc la Matei Hutopila și la "copci"-le lui. iar acolo, pe lângă Bibliotecă, unde construiesc nu știu ce pasaj (deși nici un utilaj nu era pus în funcțiune), nu e colb, e glod de-a dreptul. și da, mă voi întoarce
Claudiu Komartin (n. 1983, București) a publicat Păpușarul și alte insomnii (2003, 2007), Circul domestic (2005), Un anotimp în Berceni (2009, 2010), cobalt (2013), Dezmembrați (2015, semnat cu heteronimul Adriana Carrasco), antologia Maeștrii unei arte muribunde. Poeme 2010-2017 (2017, 2018), Autoportret în flama de sudură (2021, 2023), antologia 17 poeme de dragoste și un pantoum imperfect (2022) și Inoculare (2022). În 2012, Edition Korrespondenzen din Viena i-a publicat antologia bilingvă Und wir werden die Maschinen für uns weinen lassen, în 2015 i-au apărut volumele Vrpce potaman za balu mesa (Treći Trg, Belgrad) și Bir Garip Roman (Yitik Ülke Yayınları, Istanbul), iar cobalt a apărut în bulgară (Издателство за поезия ДА, Sofia, 2017) și în polonă (Biuro Literackie, Kołobrzeg, 2022). Din 2009, organizează seria de întâlniri și lecturi publice „Institutul Blecher”, din 2010 este redactor-șef al revistei „Poesis internațional” și al Casei de Editură Max Blecher, iar din 2022 redactor-șef adjunct al lunarului „Tomis”. A fost vicepreședintele PEN România (2019-2023).
Ce bine ca an de an apar poeti noi cu voci distincte, puternice. Anul asta e al Teodorei Coman % al lui Anatol Grosu (in ordinea asta, dupa mine).
RăspundețiȘtergereurasti noroiul
RăspundețiȘtergerenu-i asa?
si gloata de prostime in care iti pierzi pantofii lacuiti
printr-o padure ai vrea sa treci nestingherit de crengi uscate
cate poeme nu s-au scris la gura sobei?
intr-o lume inghesuita de preoti
azi nu s-ar mai vorbi de sacrificii
si tunul fara carne ar fumega a gol
in lipsa glodului
Itzama ar fi uitat a scrie
iubeste „prostii din care viata musca pana la os”
iubeste glodul in care te afunzi
sa-ti faca mina vene pe hartie
***
(marca de timbru pentru om
citesc in tot ce tu ai scrie)
P.S.: Am fost incantata de lectura ta prezentata la Iasi. Cu glod sau fara, speram sa revii.
Nu ar suna mai frumos "colbul" decât "glodul"?
RăspundețiȘtergereŞi dacă nu exprimă chiar acelaşi lucru, ce-i? :)
colbul-glodul : poate ca da, insa atunci nu si-ar mai avea locul comentariul aici
RăspundețiȘtergeremereu când spun "glod" mă gândesc la Matei Hutopila și la "copci"-le lui. iar acolo, pe lângă Bibliotecă, unde construiesc nu știu ce pasaj (deși nici un utilaj nu era pus în funcțiune), nu e colb, e glod de-a dreptul. și da, mă voi întoarce
RăspundețiȘtergerene vom întoarce, de fapt :)
RăspundețiȘtergereVa asteptam cu drag :)
Ștergerevăd că ieșenii sînt cu anonimele :-) apoi, e glod, mai ales după ploaia de mai devreme
RăspundețiȘtergereCu sau fara anonimate, conteaza mesajul. A fost placut sa il avem la cenaclu
ȘtergereDeci oare glodu-i colb mai umed şi mai mlăştinos în timp ce colbu-i glod mai fin şi mai uscat, mai strecurat de sus în jos? :)
RăspundețiȘtergere