marți, 15 aprilie 2014

Festivalul "Constantin Virgil Bănescu", ediţia a V-a



7 comentarii:

  1. E o veste extraordinar de bună că se mai organizează acest festival. Prin el, amintirea poetului Constantin Virgil Bănescu va rămâne veşnic vie.În plus, este şi un prilej de promovare a tinerelor talente. Mult succes organizatorilor şi participanţilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. "Amareala asta nu poate fi rezolvata cu o lingurita de miere", nu stiu daca chiar asa era.
    De ce trebuie sa participe la unele concursuri literare doar autori care sa depaseasca varsta de 30 de ani? Poate ca sunt autori care au inceput sa scrie mai tarziu, asta nu inseamna ca sunt mai slabi.
    Am luat 6 premii intr-un singur an, si am peste 35 de ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. felicitări, mă bucur pentru tine, dar regula acestui concurs / festival impune limita asta de vârstă. nu eu am făcut-o, aşa încât nu mă simt dator să o justific - deşi aş putea, mi-e la îndemână o explicaţie, cum cred că ţi/e şi ţie, dacă eşti sincer(ă), nu crezi?

      Ștergere
  3. Nu prea stiu ce -ai vrut sa insinuezi cu "daca esti sincer, nu crezi?"
    Sunt foarte sincer, la 33 de ani m-am apucat de scris, jur. (daca la asta te-ai referit) .Imi cer scuze ca m-am revoltat asa. Imi doresc din nou vocea ta pe poeme. Te rog. Iti multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu e nicio supărare, voiam să spun doar că e o inegalitate să concureze poeţi din ultimele clase de liceu sau primii ani de facultate cu cineva de 35 de ani. ştiu, poezia nu are vârstă, după cum nici vârsta celor care o scriu nu are, în absolut, importanţă. şi totuşi, e destul de greu să-i pui laolaltă pe oameni foarte tineri, care sunt de-abia la început din toate punctele de vedere (experienţă de lectură, încercări mai mult sau mai puţin reuşite de a-şi găsi vocea şi tot restul) cu alţii care evident că ştiu mai multe, au ars etape (de viaţă & scris) şi au o viziune mai închegată, poate, asupra lucrurilor. zic şi eu

      Ștergere
  4. ai dreptate. insa sunt si concursuri care se desfasoara pe categorii de varsta. Eu am mai mult de 35 de ani, au fost etape in viata mea cand am vrut sa ma las.
    Uite cam ce spunea Elena Vladareanu intr-un interviu’’Sunt oameni care au debutat la cinspe ani si care peste zece ani tot acolo au ramas. Si oameni care au debutat la 50, dar care au schimbat literatura.’’-bineinteles ca sunt si tineri extrem de talentati, nimic de zis.
    Pe mine ma razvrateste faptul ca sunt cam dati la o parte ce-i trecuti de o anumita varsta, pt .simplu motiv ca nu au debutat la o varsta frageda.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu e nicio regulă aici. în fine, discuţia asta poate fi nesfârşită

    RăspundețiȘtergere