marți, 15 iunie 2021

Concursul de debut în poezie „Max Blecher”, ediția a XI-a

 

          Pentru al unsprezecelea an consecutiv, Casa de Editură Max Blecher organizează concursul de debut în urma căruia au publicat la noi prima carte Matei Hutopila (Copci, 2011), Anatol Grosu (Epistola din Filipeni, 2012), Florentin Popa (Trips, heroes & love songs, 2013), Ștefan Ivas (Mila schimbă gustul cărnii, 2014), Ciprian Popescu (Mile End, 2016), Dan Dediu (4,5 litri de sânge, miliardar, 2017), Ioana Vintilă (Păsări în furtuna de nisip, 2018), Veronica Ștefăneț (scrum, 2019), Mircea Andrei Florea (Larvae, 2020) și Dumitru Fanfarov (stepă și transă, 2020).

           Lucrurile sunt destul de simple: puteți trimite volumul până pe 15 septembrie pe adresa debutmaxblecher@gmail.com, iar un juriu alcătuit din Andreea Pop, Bogdan Crețu și subsemnatul va stabili câștigătorul sau câștigătorii la începutul lunii octombrie, premiul constând în publicarea cărții și în excelentul vin roșu Menestrel de la Cramele Rotenberg.

          Fiind un concurs de debut, evident că trebuie să nu mai fi publicat o carte înainte. Apoi, volumul pe care-l trimiteți să fie decent redactat (adică nici nu mă obosesc să trec de prima pagină a unei cărți fără diacritice) și să nu fie o broșură; asta nu înseamnă că e o limită minimă de pagini sau de poeme, dar am vrea să publicăm o carte de 60-90 de pagini, deci nu o plachetuță și nici un tom. „Manuscrisul” va fi trimis într-un singur fișier, formatul fiind mai puțin important (să spunem că mi se pare normal să fie .doc, .docx, .rtf sau .pdf, că doar n-o să trimiteți un document în excel). Nu e nevoie să vă ascundeți identitatea și alte chestii dintr-astea, pe noi ne interesează exclusiv să publicăm un volum de debut bun, care să ducă mai departe povestea.

          Godspeed!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu