sâmbătă, 22 octombrie 2016

Institutul Blecher, ediția 140Clubul de lectură Institutul Blecher vă invită, duminică, 23 octombrie 2016, de la ora 19.30, în Tramvaiul 26 (strada Cercului nr. 6, sect. 2, București).
Invitații invizibili: Andrei Bodiu și Alexandru Mușina
Participă: Claudiu Komartin și Radu Vancu

În cadrul evenimentului va avea loc prezentarea antologiilor Oameni obosiți de Andrei Bodiu – Poeme alese de Claudiu Komartin și Regele dimineții de Alexandru Mușina – Poeme alese de Radu Vancu (Editura Cartier, 2016).


„E multă primăvară în poezia lui Andrei Bodiu. Dincolo de orice observație doctă pe care aș putea să o fac la capătul citirii și transcrierii din cărțile sale, poem cu poem, a celor mai bune texte pe care, după gustul meu, el le-a scris, se impune aceasta – o atmosferă primăvăratică te întâmpină sau te însoțește în aproape tot ce a scris Andrei. Poate mai puțin în «Poezii patriotice», cartea sa cea mai tensionată și mai «nervoasă», altfel, poezia lui e întocmai cum a fost și omul: tânără, sprintenă, de o inteligență pătrunzătoare, mereu atentă la celălalt, generoasă, debordând de vitalitate.” 

Claudiu Komartin

„Iată, în rezumat, calitățile care-l fac pe Mușina unul dintre poeții cei mai puternici ai literaturii române contemporane: mai întâi, poezia lui «completă» (în sens poundian), sofisticată și arhisubtilă, e în același timp atât de directă și de prietenoasă; apoi, aerul lui de «bad boy» e mereu subminat de o sentimentalitate intensă și generoasă (ca și cum Joker ar avea inima lui Batman, să zicem); în fine, hibridul acesta de vitalitate maladivă (și viceversa) face ca poemele lui să se vindece pe măsură ce își descriu boala. Și să te vindece și pe tine deodată cu ele, în timp ce te descriu, cu toate ale tale. Adică să te facă și pe tine, cititorul, un «învingător».”

Radu Vancu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu