duminică, 2 aprilie 2023

Institutul Blecher, ediția 274

 


Clubul de lectură Institutul Blecher vă invită, duminică 2 aprilie 2023, de la ora 18.30, în Hidden (Str. Doamna Chiajna 26, București), la întâlnirea cu prozatoarele Maria Tănăsescu și Alexandra Rusu.

Maria Tănăsescu (n. 1979) a studiat la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. A publicat proză scurtă în „Poesis Internațional” și în antologia Izolare (Nemira, 2020) și a tradus numeroase cărți pentru copii și adolescenți, dar și proză scurtă semnată de Guadalupe Nettel. Cu o activitate de peste zece ani ca traducător, redactor și interpret, a coordonat mai multe colecții de literatură pentru copii la diferite edituri din țară, iar în prezent este editor de carte și locuiește în București.

Alexandra Rusu (n. 1981) a studiat literatura la București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, și la Berlin, European College of Liberal Arts. A coordonat mai multe colecții de ficțiune străină, la diverse edituri din România. A contribuit la antologia De la Waters la Similea: Oameni cool scriu despre muzica lor (Humanitas, 2013) și a publicat două cărți pentru copii: Cartea năsoaselor, un basm contemporan (Arthur, 2022) și Huptilup: O poveste megatare cu un burete de mare (AHA BOOKS, 2022), o poveste pe tema neurodiversității. 

Moderator: Anastasia Gavrilovici


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu