sâmbătă, 10 decembrie 2022

Institutul Blecher, ediția 269 – ultima din 2022



 

       Cu lecturile lui Moni Stănilă (din Ofsaid) și Mitoș Micleușanu (din Făină de oase, carne de tun) s-a încheiat aseară Institutul Blecher pe anul ăsta. Am organizat paisprezece întâlniri în patru luni (cincisprezece dacă pun la socoteală și lansarea cărții lui Bogdan Suceavă despre Dan Barbilian/ Ion Barbu, care a fost un eveniment distinct), ceea ce cred că e un record chiar și pentru noi. Cred că o să-mi iau inima-n dinți să fac un bilanț și să aflu câți scriitori au citit „la Blecher” din toamna lui 2009 până azi.

       Rezumând, în sezonul acesta au citit treizeci de autori, dintre care doi bulgari, Aksinia Mihailova și Ivan Hristov, o macedoneancă trăitoare-n Slovenia, Lidija Dimkovska, iar ediția 264, în care am lansat antologia de poezie germană Salutare, barbarilor, i-a avut ca protagoniști pe Manuela Klenke și Joachim Umlauf. Mitoș Micleușanu a citit de două ori, înainte și după apariția antologiei prezentate aseară.

       Institutul Blecher are 13 ani și aproape 3 luni și se simte, după dificila perioadă a pandemiei (când am făcut 20 de ediții online ce râmân separate de acestea 269 făță-către-față), mai bine ca oricând. Ne revedem prin februarie 2023.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu