duminică, 8 februarie 2015

Concursul de debut „Aurel Dumitrașcu”


Se reia, și cred că merită remarcat, unul dintre concursurile de debut în poezie care, atunci când aveam 18-19 ani, conta foarte mult (poate și pentru că era în acel moment singurul care părea foarte serios, cel puțin dacă e să ne luăm după lista câștigătorilor din anii '90 și începutul anilor 2000). Ca urmare a câștigării acestui concurs, au debutat câțiva autori care au confirmat și sunt nume importante ale literaturii din ultimii 15 ani, adică scriitori care au publicat mai departe cărți bune și excelente de poezie, proză și teatru: Vasile Baghiu (1994), Mihai Ignat (1995), Sorin Gherguț (1998), Constantin Virgil Bănescu (1999), Elena Vlădăreanu (2001) sau Dan Coman (2002).

Despre asta e vorba, le urez succes potențialilor debutanți, și felicitări pentru inițiativă scriitorului Adrian Alui Gheorghe:

„Iniţierea noii serii a concursului este prilejuită de comemorarea a 25 de ani de la moartea poetului Aurel Dumitraşcu (16 septembrie 1990) şi de împlinirea a 60 de ani de la naştere (21 noiembrie 1955).
Manuscrisele, bine constituite, cu diacritice, vor fi trimise/ depuse într-un exemplar printat dar şi în format electronic (CD, DVD, altele) pînă la data de 1 iunie 2015 pe adresa: Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Piatra Neamţ, strada Republicii, Nr. 15, judeţul Neamţ (cu menţiunea Pentru concursul naţional de poezie „Aurel Dumitraşcu”). Manuscrisele pot fi semnate cu numele autorilor în concurs, cu datele de contact (telefon, adresă mail) acest lucru nu poate influenţa decizia juriului care premiază manuscrise şi nu liste de nume. Manuscrisul trebuie să aibă (recomandabil; sînt acceptate şi alte variante, dacă e vorba de un proiect scriitoricesc sau editorial) minimum 60 de pagini, maximum 100 de pagini.
Manuscrisele vor fi însoţite de o fişă personală a concurentului: nume, prenume, data naşterii, adresă, telefon, e-mail, studii, activitate literară.
Concursul este deschis autorilor români nedebutaţi în volum, din ţară şi din diaspora, a căror vîrstă nu depăşeşte 35 de ani pînă la data de 21 noiembrie 2015.
Juriul va fi constituit din scriitori, personalităţi ale vieţii literare din România.
Pînă pe data de 16 septembrie 2015 va fi făcut public manuscrisul cîştigător şi numele autorului.
Pînă pe data de 21 noiembrie 2015 manuscrisul cîştigător va fi publicat de organizatori la o editură prestigioasă din România (trei sute de exemplare) şi va fi lansat la Piatra Neamţ, la manifestarea prilejuită de aniversarea poetului Aurel Dumitraşcu.
Autorul va primi minimum o sută de exemplare din tirajul cărţii.

Alte informaţii pe adresa de mail adrianvlad@ambra.ro sau la telefon 0233/ 210379. Iniţiator şi coordonator al manifestării: Adrian Alui Gheorghe, director al Bibliotecii Judeţene G. T. Kirileanu Neamţ.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu