duminică, 4 septembrie 2011

Tur de orizont


Concursul de debut Max Blecher-Herg Benet a trecut în faza a doua. Am primit aproape 200 de mailuri, am descărcat manuscrisele (unele constau într-un poem, o povestioară sau un panseu...) şi urmează partea cea mai grea, a selecţiei celor mai bune. Dintre acestea, peste 150 sunt de luat în seamă, ceea ce depăşeşte aşteptările mele iniţiale. Vom face mai întâi o listă scurtă (probabil de zece titluri la poezie şi zece la proză), iar juriul va decide, până la mijlocul lunii octombrie, câştigătorii.

Îi mulţumesc lui Vlad Pojoga pentru ajutorul dat Casei de editură Max Blecher. Astfel, cărţile noastre se găsesc acum şi-n Sibiu. Apropo de asta, susţin cu mare interes proiectul Editurii Herg Benet de a crea o librărie virtuală în care să se găsească - şi de unde să poată fi comandate - cărţile apărute la editurile mai mici şi fără vizibilitate. Cu timpul, am putea avea, datorită acestui site, o imagine a titlurilor valoroase apărute la editurile emergente.

Nu mă pot abţine să recomand textul lui Daniel Cristea Enache din "Dilema Veche", savuros de la un capăt la altul, copios fiind şi comentariul lăsat de către Musofilos (ceva mai puţin subtil decât altădată). Concluzia: e dureros de greu să fii DCE...

5 comentarii:

  1. excelent:P articolul semnat de - vba lui andrei (lol: ruse) - daniel. si excelente si comentariile. pertinente, pe bune. pacat ca pt a comenta acolo trebuie sa te loghezi, sa te autentifici pe situl pizdii si revista aia de grasi, ca as fi avut si eu o intrebare: din cate stiu, de cand am fost cu niste cocalari din alexandria in 2008 in acelasi disneyland, sa ne dam in buburuze si sa ne hlizim de arabii cu 8 neveste si turbane CK (:P e doar o coincidente, scuze) in disneyland nu prea e nimic ok de mancare, in afara de niste restaurante gen fast food all'americana, ff scumpe si cu mancare oribila. asa-i ca asta e un episod despre care DCE prefera mai degraba sa nu vobeasca? iar despre ceea ce nu se poate vorbi - nu-i asa? - mai bine se tace. (lol, un final asa, din condei, a la DCE)

    RăspundețiȘtergere
  2. lasă, că noi, cei nelogaţi, putem râde în voie de bietul Enache şi aici.

    un prieten la care ţin mult nu şi-a putut ascunde stupoarea citindu-i însemnările şi mi-a scris: "Nici Caragiale n-ar face o comedie ca asta, nu"

    nici eu nu cred. ăsta e nivelul următor. undeva în zona Băieşu-Mazilu cu damf de Vacanţa Mare. şi fiindcă toate acestea trebuiau să poarte un nume, li s-a spus simplu: Nuţi

    RăspundețiȘtergere
  3. nu-s in tema cu DCE decit dintr-un articol de pe blogul asta, asa ca ma abtin :) in schimb salut initiativa herg benet cu libraria online; anul trecut am intocmit acea lista - cred, singura - cit de cit completa cu debuturile notabile ale anului, in numar de 17, si tin minte, din cauza necentralizarii datelor vreundeva, cit a trebuit sa caut pe bloguri si saituri sau chiar sa iau la cunostinta de alte debuturi din comentariile la acel articol, pe defunctul meu blog "hutopila iti recomanda". 2011 nu a fost nici pe aproape atit de productiv, insa pina nu scotocim nu stim. asadar, asteptam sa vedem libraria online, cu titluri si de la edituri asa-zis mici. sintem cu ochii pe voi :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Ar fi foarte frumos să fie anunţaţi pe mail, cei 10 finalişti la proză şi la poezie.
    Înseamnă mult să fii şi în acei 10 din toţi cei care au participat, chiar dacă nu câştigi.
    Eu aşa cred. Mulţumesc.
    Probabil că toţi cei care participă au înţeles că mai durează, din cauza numărului mare al mailurilor trimise. Dar chiar dacă înţeleg şi aşteaptă cuminţi, tot au ceva emoţii. :)

    (o înscrisă în concurs)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am văzut şi listele. Deşi nu sunt printre finalişti, vă mulţumesc pentru că am avut ocazia să particip. Multă baftă celor care au rămas în concurs!

    (tot eu)

    RăspundețiȘtergere