miercuri, 13 decembrie 2023

Festivalul de Poezie „Ion Monoran”Invitat la Festivalul „Ion Monoran” de la Timișoara, voi participa între 14 și 16 decembrie la mai multe evenimente pe care le aștept cu interes. Primul e joi de la ora 17 la sediul Fundației Art Encounters (Str. Take Ionescu 46C), în spațiul în care are loc expoziția Ioanei Nemeș, „Rituals, Keepers and Storms”. Am intitulat întâlnirea „Aici se ridică Bertolt Brecht” și vom citi Mirela Iacob originalele în germană, iar eu în românește traducerile din Brecht realizate de Robert G. Elekes, Alexa Stoicescu și Andrei Anastasescu și apărute în cel mai recent număr, 32 (2/2023), al revistei „Poesis internațional”.

Vineri, la 18.30, în librăria „La Două Bufnițe” are loc lansarea volumelor de poezie publicate la OMG de Constantin Vică și Cătălin Șuteu.

Iar sâmbătă e ziua cea mai plină a Festivalului: la ora 16 are loc un Tur istoric – Tramvaiul Revoluției / Timiș 2, cu Viorel Marineasa și Gabriel Timoceanu; la 18.30, tot „La Două Bufnițe” se lansează opera poetică a lui Ion Monoran, Dragă poezie; iar la ora 20 se va citi poezie la Reciproc Café din Piața Ionel I. C. Brătianu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu