joi, 16 noiembrie 2023

Institutul Blecher, ediția 289

 


Clubul de lectură Institutul Blecher vă invită, duminică 19 noiembrie 2023, de la ora 18:30, în Hidden – The Social Space (Str. Doamna Chiajna 26, București), la întâlnirea cu poeții Florin Partene și Alexandru Frandeș. În cadrul evenimentului va fi lansat volumul Poezii pentru începători (Charmides, 2023) de Florin Partene.

Florin Partene (n. 1974) a debutat în volumul colectiv Camera (1995, împreună cu Dan Coman și Marin Mălaicu-Hondrari). A publicat Reverența (2007, Premiul Național „Mihai Eminescu” Opera prima), căreia i-au urmat Liber de causis (2013) și Poezii pentru începători (2023).

Alexandru Frandeș (n. 2005) este elev la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița.


Nu ar fi de mirare ca revenirea lui Florin Partene cu Poezii pentru începători (Charmides, 2023) să fie unul dintre evenimentele anului în poezia de la noi (am mai anunțat ca o cheerleaderiță acum o jumătate de an apariția unor volume către care m-am dus cam ca înspre proverbialul pom lăudat, dar parcă acesta chiar e ce trebuie).
Din cartea apărută în octombrie, la un deceniu de la Liber de causis (aceea pe mine nu prea m-a convins, poate și fiindcă în 2007 Partene ne cucerise pe toți cu Reverența, debutul lui, o mică bijuterie pentru scrântiți & rafinați), John – după cum îl alintă prietenii & admiratorii – va citi duminica aceasta la ediția 289 a Institutului Blecher.
Alături de el, un alt autor de pe meleaguri bistrițene, Alexandru Frandeș, care e cu doar un an mai mare decât era liceanul Alex Văsieș când a citit în vara lui 2010 „la Blecher”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu