vineri, 20 noiembrie 2015

Institutul Blecher 115, cu Dan Ciupureanu, Ana Donțu și Alexandra Turcu



Clubul de lectură Institutul Blecher vă invită, duminică 22 noiembrie 2015, de la ora 19.30, în Tramvaiul 26 (strada Cercului nr. 6, sect. 2, București), la întâlnirea cu Dan Ciupureanu, Ana Donțu și Alexandra Turcu. Cei trei poeți vor citi din cărțile lor recent apărute, Liderul grupei mici de la grădinița de stat nr. 2 (Tracus Arte, 2015) de Dan Ciupureanu; Cadrul 25 (Casa de Editură Max Blecher, 2015); celelalte produse (Editura Charmides, 2015) de Alexandra Turcu.


Dan Ciupureanu (n. 1983) a debutat cu volumul Efectul calmantelor (2014). Scrie poezie și teatru, revenind un an mai târziu cu Liderul grupei mici de la grădinița de stat nr. 2.

Totodată abisală și dezinvoltă, scurtcircuitînd prin insolitul asociațiilor, amalgam de candoare și cruzime, împărțită între percepția fulgurantă și efortul de a închega, din stimuli contradictorii, un univers coerent, poezia lui D.C. respiră autenticitate prin toți porii.” (O. Nimigean) 


Ana Donțu (n. 1985) a absolvit Facultatea de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Membru fondator al grupării „Zona nouă”, debutează cu volumul Cadrul 25.

„În poezia Anei Donțu, alienarea se transformă instantaneu în limbaj (chirurgical și salvator), pentru că lucrurile groaznice se întâmplă mereu altundeva, pentru că toate par să treacă prin tine fără să lase urme, ca în desene animate. Dar de fapt nu.” (Svetlana Cârstean)


Alexandra Turcu (n. 1995) a făcut parte din grupul SubNord. Este studentă în anul 2 la Facultatea de Litere din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” și a debutat cu celelalte produse.

Rar am dat peste un poet atât de puțin egoist ca Alexandra. Deși vorbește despre sine, nu o face cu emfaza singularității, ci cu intenția de recuperare a firescului, de integrare în ordinea lucrurilor, a «celorlalte produse».” (Teodora Coman)


Moderatorii evenimentului: Claudiu Komartin și Tiberiu Neacșu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu