miercuri, 15 iulie 2015

Poezia e la Bistrița, ediția a VII-a (16-19 iulie 2015)


Joi începe la Bistrița Festivalul de poezie și muzică de cameră, ajuns la ediția a VII-a. Cu mai mulți invitați decât oricând, lecturi, concerte, întâlniri și dezbateri, evenimentul organizat de Gavril Țărmure împreună cu Dan Coman, Marin Mălaicu-Hondrari, Ana Toma și toți ceilalți mari sufletiști din spatele acestei povești frumoase, deschise tuturor, arată ca unul dintre cele mai coerente și mai bine gândite festivaluri care au în centru, la noi, literatura contemporană. Nu doar că la Bistrița vor ajunge și vor citi 29 de poeți foarte diferiți din România, Moldova, Polonia, Spania, Bosnia-Herțegovina, Ungaria, Belgia și Norvegia, dar vor fi și numeroși muzicieni (acoperind o arie destul de largă, de la muzici clasice la jazz), un prozator cunoscut (Radu Paraschivescu), librarul anului (sibianul Marian Coman a fost desemnat în 2015, după Valentin Derevlean în 2014) și nu puțini jurnaliști culturali, editori și alți oameni devotați poeziei și muzicii.


Iar vineri, de la ora 16, în Plan B (Str. Spiru Haret, nr. 2), unde am mai făcut câteva astfel de întâlniri, vom organiza ediția 106 a Institutului Blecher, unde invitat este poetul bosniaco-canadian Goran Simić, și unde vom citi, vom asculta și vom vorbi despre Iustin Panța și antologia Mult înainte de sosirea trenului ea se gândește, pe care am publicat-o la sfârșitul anului trecut.


Un comentariu:

  1. cu asemenea organizatori şi invitaţi cred că va fi unul dintre cele mai reuşite evenimente culturale din România! mult succes tuturor!

    RăspundețiȘtergere