vineri, 9 martie 2012

Institutul Blecher 52




Institutul Blecher, ediția 52
cu Laura Dan, Livia ȘtefanTeodora Coman
Invitat specialIoana Ieronim

duminică, 11 martie 2012, ora 16.30, El Comandante Primer, Str. Sf. Ștefan, nr. 13, București


Cele trei tinere poete invitate să citească la ediția a 52-a a Institutului Blecher au devenit în ultimii ani voci distincte și tot mai clar individualizate în polifonia generației de după 2000. Laura Dan, Livia Ștefan și Teodora Coman publică deja de o vreme în reviste, antologii sau pe site-urile literare, au avut lecturi apreciate și și-au găsit diferența specifică în trei dintre discursurile poetice feminine cele mai consolidate ale momentului. Nu întâmplător, ele vor debuta în volum în 2012, Laura la Editura Tracus Arte, Livia la Casa de pariuri literare, iar Teodora la Casa de editură Max Blecher, așa încât lectura lor de la Blecher” reprezintă și o avanpremieră a acestor debuturi așteptate. 2012 ar putea fi anul lor.

Invitatul special al ediției este poeta și traducătoarea Ioana Ieronim. A debutat cu placheta Vară timpurie (1979), căreia i-au urmat mai multe volume de versuri și antologii, printre care Proiect de mitologie (1981), Cortina (1983) și Poeme electronice (1986), reunite în antologia Triumful paparudei (2009). Ioana Ieronim a tradus numeroși poeți din limba engleză, iar poezia sa a fost publicată la prestigioasa Bloodaxe Books (The Triumph of the Water Witch, 2000). Implicată în numeroase proiecte teatrale, Ioana Ieronim a tradus în limba română mai multe drame shakespeariene puse în scenă de către Silviu Purcărete.

5 comentarii:

  1. De la 6 am repetitie, dar o sa vin, totusi, in speranta ca pana pe la 5.30 voi reusi sa o aud macar pe prima autoare, daca nu si pe a doua.

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-ar fi plăcut să aud un trio feminin. ar fi fost o premieră. aşa rămâne un condiţional optativ. vreo şansă să se modifice ziua/ora pentru viitoarele ediţii?

    RăspundețiȘtergere
  3. Claudiu, imi pare rau ca n-am reusit sa ajung. A intervenit ceva care mi-a schimbat total planurile pentru acea zi.

    RăspundețiȘtergere