luni, 11 ianuarie 2010

În Bistriţa, la vorbitor

De vineri dimineaţa sunt la Bistriţa, unde particip, la invitaţia Anei şi a Cameliei Toma, la un proiect de scriere şi teatru cu deţinuţii de la penitenciar. Au fost trei întâlniri, în care am vorbit şi i-am pus la lucru pe douăzeci şi ceva de prizonieri (cei din trupa de teatru a închisorii, la care s-au adăugat alte câteva voci pentru care scrisul poate fi o terapie eliberatoare). Rezultatul va fi prezentat miercuri, sub forma unui montaj / text dramatic pornind de la însemnările acestor oameni de dramele, sentimentele şi realitatea psihologică a cărora am fost absorbit în ultimele zile.

9 comentarii:

  1. Presupun că nu a fost deloc uşor (şi nici vorbă de plăcut) să practici o astfel de artă "cu iz de scaun electric". Dar semnificativ (poate şi util?) va fi fost. Au scris şi bărbaţi şi femei? Câţi dintre ei văd închisorea ca pe un loc în care îşi dobândesc libertatea interioară şi evoluează moral prin căinţă?
    Pot avea în vreun fel acces la montaj cei foarte curioşi (şi repede muritori), carele nu pot fi miercuri la Bistriţa decât cu preţul unui exces de fantastic?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai ajuns s-o faci si p-asta! :P

    RăspundețiȘtergere
  3. O, voi, drăguţilor, Anonimi nu din pudoare, cât dintr-o negruţă umoare...de fapt, ce vă doare? Că nu sunteţi infractori sau infractoare? Că nu sunteţi delicvenţi sau contraveniente, sau absurde făpturi, kafkian eminente?

    RăspundețiȘtergere
  4. http://cincualice.blogspot.com/
    http://cuvinte-adevarate.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  5. sa ne povestesti cum e.
    banuiesc ca nu e loc de naivitati, dar sunt curios.

    RăspundețiȘtergere
  6. voi reveni, probabil mâine, cu câteva fragmente de text

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari pentru seara asta. Totul a iesit foarte bine si sper sa vad in curand si piesa aceasta interpretata de cei din trupa Anonimus. Te mai asteptam la Bistrita!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte faina ideea...si felicitari. Interesant in cate locuri te pot duce cuvintele :)

    RăspundețiȘtergere
  9. ceva asemanator a facut eugen istodor in "vietasii de pe rahova", o carte geniala despre "viata" de condamnat pe viata. interesant!

    RăspundețiȘtergere