luni, 27 aprilie 2009

Soarele a ascuns

În urmă cu un an, de Paşte, am fost la Praga, unde am avut o lectură la Târgul de Carte, Svet Knihy, împreună cu Răzvan Ţupa. A doua zi am scris poemul "Soarele a ascuns", într-una dintre cele mai frumoase cafenele literare în care am fost vreodată: The Globe. Cred că e printre cele mai calde texte pe care le-am scris, iar înregistrarea de mai jos are în fundal interpretarea splendidă a Bălănescu Quartet (piesa se intitulează "Waltz", de pe albumul Maria T).

9 comentarii:

  1. e absolut minunat poemul ăsta, iar varianta audio e perfectă. mă bucur că a reapărut aici.

    RăspundețiȘtergere
  2. bine ai venit in blogosfera. desi din cate stiam erai cam sceptic fata de ea.. ti se parea cam frivola.. dar iata cum ne inghite tehneologia pana si pe cei mai puternici dintre noi..
    felicitari pt carte. miruna v

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare mă bucur că scrii un jurnal astfel, să ştii.
    Eu aşa îi văd pe poeţi: frumoşi, lipsiţi de aroganţă, trăind intens, apropiaţi de oameni şi iubind oamenii aşa cum sunt ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Il cunosc pe autor din "Imn pentru generatia 2k" si din revista Egophobia ale lui Stefan Bolea si ma bucur pentru Claudiu ca isi lanseaza al treilea volum de poezie. Aflu de pe acest Blog ca editura aleasa pentru publicare este din Chisinau si de jumatate de ora ma tot minunez cat de incurcate sunt caile Domnului si mai ales ale oamenilor...
    Al dvs. putin luat, hippiepittis

    RăspundețiȘtergere
  5. o buna piesa a lui Balanescu, eu mi-am invitat iubita la vals pe o plaja cu modulatiile piesei in gand desi niciodata nu am stiut sa valsez.

    RăspundețiȘtergere
  6. daca si hippiepittis a intrat pe blogul asta ziceam ca n-ar fi rau sa arunc si eu o privire...

    RăspundețiȘtergere
  7. C'est magnifique!
    Si intonatia pe care o folosesti cand iti reciti poemele..... As putea sa stau si sa te ascult ore in sir..

    RăspundețiȘtergere